Aanbod leerjaar 2

Djembe
Door het stapelen van eenvoudige patronen ontstaat een verrassend ritmisch resultaat. Met deze insteek leert een groep jongeren in de Djembe Workshop spelen op authentieke Afrikaanse Djembe’s (houten trommels).

Dj/mixen
In de DJ / Mix Workshop maakt een groep jongeren kennis met een professionele DJ, en leert men hoe songs op verschillende manieren door elkaar kunnen worden gemixt met professionele apparatuur.

Streetdance
Streetdance is een verzamelnaam voor dansvormen ontstaan op straat, in clubs en op scholen. In de workshop kan een streetdance choreografie daarom verschillende stijlen omvatten zoals jazz, hip-hop, modern, en stijlen die op dat moment populair zijn. Met enkele techniekoefeningen wordt op een speelse manier toegewerkt naar een uiteindelijke streetdance choreografie. De inbreng van de deelnemers is belangrijk en de choreografie is daardoor altijd anders.
Het doel is dat de groep de workshop verlaat met een afgerond stuk waarin alle deelnemers kunnen meekomen.

Hip hop
Met enkele techniekoefeningen wordt op een speelse manier toegewerkt naar een uiteindelijke hip hop choreografie. De inbreng van de deelnemers is belangrijk en de choreografie is daardoor altijd anders.
Het doel is dat de groep de workshop verlaat met een afgerond stuk waarin alle deelnemers kunnen meekomen. Het werkt bemoedigend voor de deelnemers om echt iets onder de knie te hebben wat eventueel aan anderen kan worden getoond.

Stop motion
In de Stop Motion Workshop gaan de deelnemers in groepjes uiteen, met elk een fotocamera en een opstelling van voorwerpen zoals klei, speelgoed of tekeningen op een whiteboard. Elk groepje maakt een groot aantal foto’s waarbij ze tussendoor de opstelling steeds iets wijzigen. In de tweede helft van de workshop zetten de deelnemers hun gemaakte foto’s op de computer en door deze snel achter elkaar af te spelen ontstaat er een korte film waarin beweging van de voorwerpen wordt gesuggereerd.

Tattoo tekenen
In de Tatoeages Tekenen Workshop van maX Music kiezen de deelnemers symbolen die ze mooi vinden, en die ze inhoudelijk ook vinden aansluiten bij hun eigen persoonlijkheid. De gekozen symbolen worden eerst op papier uitgewerkt en geoefend, en daarna op de huid getekend met speciale stiften. Een mooie foto wordt het blijvende aandenken, want deze tatoeages zijn afwasbaar.

Light graffiti
In de Light Graffiti Workshop van maX Music leert een groep jongeren tekenen met licht. Eerst wordt er uitleg gegeven over de principes van de camera en schetsen de deelnemers in groepjes een ontwerp op papier. Vervolgens tekenen de groepjes met zaklampjes in diverse kleuren in de lucht gedurende 30 seconden in een verduisterde ruimte. Een fotocamera met een lange sluitertijd legt alleen het licht vast evenals personen die lange tijd op dezelfde plek blijven. De gecreëerde foto wordt -zonder beeldbewerking- direct met een beamer op een scherm getoond zodat iedereen het resultaat kan zien.

Rap
In de Rap Workshop maken de deelnemers kennis met een stoere professionele rapper. Deze workshopleider vertelt over de geschiedenis van de rap muziek, en de verschillende vormen en stijlen. Vervolgens gaan de deelnemers onder begeleiding zelf aan de slag met het schrijven van een rhyme, een eigen raptekst.