Rap/DJ/Looping

Rap/DJ/Looping workshop

Bij deze combinatie workshop van Rap/DJ/Looping workshop maak je kennis met de verschillende onderdelen van het Deejayen. Hands–on, iedereen komt aan bod!
De DJ heeft zich van ′simpele′ plaatjes draaier tot heuse muzikant ontwikkeld. Je krijgt tijdens de DJ workshop de verschillende technieken aangeleerd en brengt direct een klinkend resultaat in praktijk.

Bij het onderdeel looping maak je gebruik van een live looper, een apparaat waarmee je steeds weer verschillende lagen geluid kan opnemen.
Binnen een zeer kort tijdsbestek maak je verrassende ritmische combinaties of ontstaat er een geluidscollage. De workshop Looping biedt een uniek muzikaal middel om verschillende sounds te combineren.

Taal, spraak, woordenschat en rijm leggen de basis voor een goed gevormde rap. In de workshop Rap ga je aan de slag met het schrijven en performen van je eigen rap.

Opbouw

Na een spectaculaire opening door een professionele DJ ga je snel aan de slag met het oefenen van diverse DJ tricks.
Tevens ga je in groepjes aan de slag om hun eigen geluids- of ritme mix te maken met het loopingpedaal. Bij Rap treed je in de voetsporen van de hedendaagse rapper. Je maakt je meester van de taal en brengt jouw boodschap op muzikale wijze naar voren.

Je werkt toe naar een nummer die je tijdens het festival presenteert aan publiek

Aantal leerlingen
30

Workshopleider

DJ blok